Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
  Rss Feeds

e-Εκδόσεις

Βιβλιογραφικό δελτίο

Στην τριμηνιαία έκδοση με τίτλο Βιβλιογραφικό Δελτίο περιλαμβάνονται οι νέοι τίτλοι βιβλίων, περιοδικών και ηλεκτρονικών πηγών, που εισάγονται στη συλλογή της Βιβλιοθήκης. Η έκδοση είναι προσβάσιμη και σε άλλη μορφή στον WebPac (επιλογή Λίστες χαρακτηριστικών).
 

Βιβλιογραφία 

Κάθε τεύχος της τριμηνιαίας έκδοσης Βιβλιογραφία αναφέρεται σε ένα θέμα που σχετίζεται με την οικονομική, χρηματοοικονομική και τραπεζική επικαιρότητα. Οι πηγές που παρατίθενται προέρχονται από την έντυπη και την ηλεκτρονική συλλογή της Βιβλιοθήκης. Με την έκδοση αυτή επιδιώκεται η δημιουργία θεματικών εργαλείων ως έτοιμων πηγών που θα βοηθήσουν τον ερευνητή και τον ενδιαφερόμενο για το θέμα που πραγματεύεται κάθε τεύχος.

Από το τεύχος 44/Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2017 η έκδοση είναι δίγλωσση.


Δείτε εδώ το πλήρες αρχείο

Ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης

Η Ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης αναφέρεται στις κυριότερες δράσεις και εργασίες της Βιβλιοθήκης στη διάρκεια του υπό εξέταση έτους, αλλά και στους στόχους της για το επόμενο έτος.

Δείτε εδώ το πλήρες αρχείο.

Κατάλογος έντυπων εκδόσεων της Τράπεζας


 
Ο ακόλουθος κατάλογος περιλαμβάνει τίτλους περιοδικών εκδόσεων και μονογραφιών, που έχουν δημοσιευθεί από το 1928 μέχρι σήμερα.
Για τη μονογραφική σειρά Δοκίμια Εργασίας, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Κατάλογος έντυπων εκδόσεων της Τράπεζας της Ελλάδος

 

 
 

Λόγοι του καθηγητή Ξ. Ζολώτα

Οι λόγοι του καθηγητή Ξ. Ζολώτα που εκφωνήθηκαν στην αγγλική γλώσσα κατά τη διάρκεια των ετήσιων συνελεύσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το 1957 και το 1959: εκτός από τις προθέσεις και τα βοηθητικά ρήματα, οι λόγοι αποτελούνται αποκλειστικά από αγγλικές λέξεις με ελληνική ρίζα. Οι δύο ομιλίες εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία τους και προκάλεσαν ενθουσιασμό. Ειδικότερα η πρώτη είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες New York Times και Washington Post.

Ανακοινώσεις

2018

18-01-2018: 90 χρόνια Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος: ιστορική αναφορά και μελλοντικές προκλήσεις

Η Βιβλιοθήκη διοργανώνει ημερίδα για τα 90 χρόνια απο την ίδρυσή της στο Κεντρικό Κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής αποταθείτε στη σχετική ιστοσελίδα.
2017

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στις βιβλιοθήκες-μέλη του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών

Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.). Το 2017 οργανώθηκαν από το ΔΙ.Ο.ΒΙ. εκπαιδευτικές επισκέψεις στις βιβλιοθήκες-μέλη του. Οι βιβλιοθήκες που συμμετείχαν ήταν η Βιβλιοθήκη και Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, η Βιβλιοθήκη και το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Λεπτομέρειες για τις επισκέψεις βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ.

Β’ Κύκλος διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου για βιβλιοθήκες από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ)

Το 2017 οργανώθηκε από το ΔΙ.Ο.ΒΙ ο Δεύτερος Κύκλος διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου για βιβλιοθήκες.
2016

Open day


 

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, η Βιβλιοθήκη διοργάνωσε Open Day, με σκοπό να παρουσιάσει το εύρος των συλλογών της και να πληροφορήσει για τις υπηρεσίες της που δεν απευθύνονται μόνο στους εργαζομένους στην Τράπεζα, αλλά σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στο πλαίσιο του Open Day πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις για το κοινό από τους βιβλιοθηκονόμους της Βιβλιοθήκης και παρουσιάσθηκαν σημαντικές εκδόσεις για την οικονομική επιστήμη και την ελληνική οικονομία, πρώτες εκδόσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και σπάνιες εκδόσεις. Παρουσιάσθηκαν επίσης οι πολυάριθμες ηλεκτρονικές πηγές και οι νέες υπηρεσίες αναζήτησης, που την καθιστούν πρωτοπόρο στον τομέα αυτό.

Α’ Κύκλος διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου για βιβλιοθήκες από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.), ανταποκρινόμενο στο αίτημα για οικονομική ενημέρωση όπως διατυπώθηκε από τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα της 6ης Μαρτίου 2015, διοργάνωσε το 2016 τον Πρώτο Κύκλο διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου για βιβλιοθήκες, αποτελούμενο από δέκα (10) παρουσιάσεις.

Το πλήρες κείμενο των διαλέξεων βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ
2015

Επιστημονική ημερίδα: «Η συμβολή των οικονομικών βιβλιοθηκών στην έρευνα και στην ανάπτυξη»

Την 6η Μαρτίου 2015 διοργανώθηκε στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος η επιστημονική ημερίδα του «Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών» (ΔΙΟΒΙ) με τίτλο «Η συμβολή των οικονομικών βιβλιοθηκών στην έρευνα και στην ανάπτυξη». Στην ημερίδα συμμετείχαν συνολικά 231 άτομα. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα βοηθήσουν το Δίκτυο στον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων του.

Ο απολογισμός και τα στατιστικά της ημερίδας, καθώς και οι μαγνητοσκοπημένες παρουσιάσεις, διαφάνειες και φωτογραφίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ.
2006

Ημερίδα: «Οι Βιβλιοθήκες των Τραπεζών στην Ελλάδα: δυνατότητες συνεργασίας με άλλους φορείς»

Στις 24 Νοεμβρίου 2006 διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα Οι Βιβλιοθήκες των Τραπεζών στην Ελλάδα: δυνατότητες συνεργασίας με άλλους φορείς


Σχετικά Θέματα
 
Σχετικοί Σύνδεσμοι