Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
  Rss Feeds

Δελτίο Ισοτιμιών Αναφοράς της ΕΚΤ

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αναφοράς του ευρώ που καθορίζονται από την ΕΚΤ έναντι 31 νομισμάτων, αντιπροσωπεύουν τις ισχύουσες στην αγορά ισοτιμίες κατά τη διάρκεια καθημερινής διαδικασίας τηλεσύσκεψης μεταξύ Kεντρικών Tραπεζών εντός και εκτός του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών. Δημοσιεύεται μία μόνο τιμή για κάθε νόμισμα και αναφέρεται σε ποσότητα εκάστου νομίσματος έναντι 1 ευρώ. Οι ισοτιμίες αυτές είναι ενδεικτικές και δεν αποτελούν συναλλακτικές τιμές. Η τηλεσύσκεψη, λαμβάνει χώρα κάθε ημέρα στις 14.15 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (15.15 ώρα Ελλάδος).

Μέχρι την 30ή Ιουνίου 2016, οι ισοτιμίες αναφοράς δημοσιεύονταν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεσύσκεψης στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ, σε ειδικά ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης (Reuters, Bloomberg κ.ά.) και αναδημοσιεύονταν στην ιστοσελίδα της ΤτΕ.

Μπορείτε να δείτε τα "Δελτία ισοτιμιών αναφοράς της ΕΚΤ" έκδοσης έως και την 30η Ιουνίου 2016, πατώντας εδώ.

Από την 1η Ιουλίου 2016, με απόφαση της ΕΚΤ (Δελτίο Τύπου 7ης Δεκεμβρίου 2015), οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αναφοράς της ΕΚΤ για το ευρώ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της περί τις 16.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (17.00 ώρα Ελλάδος). Επίσης, από την ίδια ημερομηνία, καταργήθηκε από την ΤτΕ η αναδημοσίευση των συναλλαγματικών ισοτιμιών αναφοράς του ευρώ με τον τίτλο "Δελτίο ισοτιμιών αναφοράς της ΕΚΤ".

Οι ενδιαφερόμενοι για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες αναφοράς της ΕΚΤ και το ιστορικό αρχείο μπορούν να ανατρέχουν απευθείας στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ.