ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ	ENAPEH	ЛНЕН
	OHTEIA	ΘΗΤΕΙΑΣ
	Σ	UTTERA2
Αλέξανδρος Διομήδης	21/04/1928	29/09/1931
Εμμανουήλ Τσουδερός	31/10/1931	13/08/1935
(Α' περίοδος)		
Εμμανουήλ Τσουδερός	20/03/1936	10/07/1939
(Β' περίοδος)		
Ιωάννης Δροσόπουλος	10/07/1939	28/07/1939
Κυριάκος Βαρβαρέσος (1)	04/08/1939	11/02/1946
Ξενοφών Ζολώτας	12/10/1944	08/01/1945
(Α΄ περίοδος- Συνδιοικητής)		
Γεώργιος Μαντζαβίνος	11/02/1946	02/02/1955
Ξενοφών Ζολώτας	05/02/1955	07/08/1967
(Β΄περίοδος)		
Δημήτριος Γαλάνης	07/08/1967	04/05/1973
Κωνσταντίνος Παπαγιάννης	07/05/1973	09/08/1974
Παναγιώτης Παπαληγούρας	09/08/1974	24/10/1974
Ξενοφών Ζολώτας	26/11/1974	03/11/1981
(Γ΄περίοδος)		
Γεράσιμος Αρσένης	03/11/1981	20/02/1984
Δημήτριος Χαλικιάς	20/02/1984	20/02/1992
Ευθύμιος Χριστοδούλου	20/02/1992	01/12/1993
Ιωάννης Μπούτος	01/12/1993	26/10/1994
Λουκάς Παπαδήμος	26/10/1994	14/06/2002
Νικόλαος Χ. Γκαργκάνας	14/06/2002	14/06/2008
Γεώργιος Προβόπουλος	20/06/2008	19/06/2014
Γιάννης Στουρνάρας	26/06/2014	
(1) Την περίοδο της εχθρικής κατοχής (1941-1944) ο διοικητής		
Κυριάκος Βαρβαρέσος και ο Υποδιοικητής Γεώργιος		
Μαντζαβίνος ακολούθησαν (σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις		
του Α.Ν.3004, 7/5/1941) την Ελληνική Κυβέρνηση που εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Οι κατοχικές κυβερνήσεις στην		
Ελλάδα απέλυσαν το 1941 τον Κυριάκο Βαρβαρέσο και τον		
Γεώργιο Μαντζαβίνο και διόρισαν πρώτα τον Μιλτιάδη		
Νεγρεπόντη ως Διοικούντα Σύμβουλο (24/4 – 3/7/1941) και στην		
συνέχεια ως Διοικητές τους Δημήτριο Σάντη (3/7/1941 -		
20/1/1943) και Θεόδωρο Τουρκοβασίλη (19/4/1943 – 13/4/1944).		
Ωστόσο, μετά την απελευθέρωση, όλες οι απολύσεις και οι διορισμοί των μελών της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος		
οιορισμοί των μέλων της Διοικήσης της Τραπεζας της Ελλασος που έγιναν από τις κατοχικές κυβερνήσεις κηρύχτηκαν άκυροι με		
To N.89, $15/1/1945$.		