Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
  Rss Feeds

Εκδόσεις

Βιβλιογραφικό δελτίο

Στην έκδοση με τίτλο Βιβλιογραφικό Δελτίο περιλαμβάνονται οι νέοι τίτλοι βιβλίων, περιοδικών και ηλεκτρονικών πηγών, που εισάγονται στη συλλογή της Βιβλιοθήκης. Επίσης, είναι προσβάσιμο σε άλλη μορφή στον WebPac, επιλογή Λίστες χαρακτηριστικών.

Βιβλιογραφία

Η έκδοση Βιβλιογραφία έχει ως σκοπό να προσφέρει πληροφόρηση για ένα θέμα κοινού ενδιαφέροντος σε κάθε τεύχος, αξιοποιώντας την πληθώρα πληροφοριακών πηγών της Βιβλιοθήκης που διαθέτει. Δείτε εδώ το πλήρες αρχείο

Ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης

Η Ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης αναφέρεται στις κυριότερες δράσεις και εργασίες της Βιβλιοθήκης στη διάρκεια του υπό εξέταση έτους, αλλά και στους στόχους της για το επόμενο έτος.

Κατάλογος εκδόσεων της Τράπεζας

Ο ακόλουθος κατάλογος περιλαμβάνει τίτλους περιοδικών εκδόσεων και μονογραφιών, που έχουν δημοσιευθεί από το 1928 μέχρι σήμερα. Για τη μονογραφική σειρά Δοκίμια Εργασίας, παρακαλούμε πατήστε εδώ, επειδή δεν περιλαμβάνονται στον παρόντα κατάλογο.

Λόγοι του καθηγητή Ξ. Ζολώτα

Οι λόγοι του καθηγητή Ξ. Ζολώτα που εκφωνήθηκαν στην αγγλική γλώσσα κατά τη διάρκεια των ετήσιων συνελεύσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το 1957 και το 1959: εκτός από τις προθέσεις και τα βοηθητικά ρήματα, οι λόγοι αποτελούνται αποκλειστικά από αγγλικές λέξεις με ελληνική ρίζα. Οι δύο ομιλίες εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία τους και προκάλεσαν ενθουσιασμό. Ειδικότερα η πρώτη είχε γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες New York Times και Washington Post.

Ανακοινώσεις

Α’ Κύκλος διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου για βιβλιοθήκες από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) για το 2016

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.), ανταποκρινόμενο στο αίτημα για οικονομική ενημέρωση όπως διατυπώθηκε από τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα της 6ης Μαρτίου 2015, διοργανώνει το 2016 τον Πρώτο Κύκλο διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου για βιβλιοθήκες, αποτελούμενο από δέκα (10) παρουσιάσεις.

Πληροφορίες για την αίτηση εγγραφής και τη θεματολογία των διαλέξεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ, άλλά και στην ανακοίνωση, στην αφίσα και στο φυλλάδιο.


Επιστημονική ημερίδα: «Η συμβολή των οικονομικών βιβλιοθηκών στην έρευνα και στην ανάπτυξη»

Την 6η Μαρτίου 2015 διοργανώθηκε στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος η επιστημονική ημερίδα του «Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών» (ΔΙΟΒΙ) με τίτλο «Η συμβολή των οικονομικών βιβλιοθηκών στην έρευνα και στην ανάπτυξη». Στην ημερίδα συμμετείχαν συνολικά 231 άτομα. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα βοηθήσουν το Δίκτυο στον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων του.

Ο απολογισμός και τα στατιστικά της ημερίδας, καθώς και οι μαγνητοσκοπημένες παρουσιάσεις, διαφάνειες και φωτογραφίες βρίσκονται ΕΔΩ.


Ημερίδα: «Οι Βιβλιοθήκες των Τραπεζών στην Ελλάδα: δυνατότητες συνεργασίας με άλλους φορείς»

Στις 24-11-2006 διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα Οι Βιβλιοθήκες των Τραπεζών στην Ελλάδα: δυνατότητες συνεργασίας με άλλους φορείς


Σχετικά Θέματα
 
Σχετικοί Σύνδεσμοι