Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα
  Rss Feeds

Γενικές Πληροφορίες

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για τα εξής θέματα:


Ιστορία


Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος είναι μια από τις σημαντικότερες και αρτιότερες επιστημονικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα στον τομέα της οικονομικής επιστήμης και στεγάζεται στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας.

Ιδρύθηκε το 1931 με την αγορά των πρώτων βιβλίων για τη συλλογή της. Έκτοτε η συλλογή της Βιβλιοθήκης εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες προσκτήσεις σε θέματα σχετικά με τις εργασίες της Τράπεζας: οικονομικά, χρηματοοικονομικά, τραπεζικά, νομικά, νομισματική πολιτική, στατιστική και διοίκηση επιχειρήσεων.
 

Aρχή Σελίδας

Χρήση της Βιβλιοθήκης

Οι εξωτερικοί χρήστες μπορούν να επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της.

Οι επισκέπτες προσκομίζουν την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους στο γραφείο ασφάλειας κατά την είσοδό τους στο κτήριο. Επίσης, για στατιστικούς λόγους, συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στο «Βιβλίο Επισκεπτών» και για λόγους ασφαλείας κλειδώνουν τα πράγματά τους στις θυρίδες φύλαξης αντικειμένων.

Η χρήση φαγητού, ποτού και κινητών τηλεφώνων δεν επιτρέπεται στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Οι εξωτερικοί χρήστες έχουν άμεση πρόσβαση μόνο στα βιβλιοστάσια των περιοδικών.


Aρχή Σελίδας
 

Συλλογή

Η έντυπη συλλογή της Βιβλιοθήκης αριθμεί περίπου 180.000 τόμους και περιλαμβάνει, εκτός από τις εκδόσεις της Τράπεζας, βιβλία, επιστημονικά περιοδικά, ελληνικές και ξενόγλωσσες εφημερίδες, ετήσιες εκθέσεις κεντρικών τραπεζών και δοκίμια εργασίας. Σημαντικό τμήμα της συλλογής καταλαμβάνουν οι εκδόσεις διεθνών οργανισμών, όπως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

Η ηλεκτρονική συλλογή περιλαμβάνει περίπου 35 βάσεις δεδομένων που περιέχουν ηλεκτρονικά περιοδικά και βιβλία, στατιστικά δεδομένα, εκθέσεις και εφημερίδες.

Υπάρχει επίσης η συλλογή σπάνιων βιβλίων της Βιβλιοθήκης, αποτελούμενη από περίπου 1.000 τόμους. Το παλαιότερο βιβλίο χρονολογείται το 1534.

Aρχή Σελίδας

Συμμετοχή ως μέλος σε Ελληνικούς και Διεθνείς Οργανισμούς

Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει ως μέλος:

 
Σχετικά Θέματα
 
Σχετικοί Σύνδεσμοι