EN

e-Εκδόσεις και Ανακοινώσεις

Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος πραγματοποιεί σειρά εκδόσεων, στις οποίες οργανώνονται οι πηγές των συλλογών της.

Εκδόσεις της Βιβλιοθήκης

 Content Editor ‭[1]‬

Βιβλιογραφικό δελτίο

Μέχρι το 2019 το Βιβλιογραφικό Δελτίο, κάθε τεύχος του οποίου περιέχει όλα τα νέα αποκτήματα της Βιβλιοθήκης (βιβλία, περιοδικά και ηλεκτρονικές πηγές) για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εκδιδόταν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή κάθε τρίμηνο.

Από τον Ιανουάριο 2020, το Βιβλιογραφικό Δελτίο αλλάζει συχνότητα και μορφή: κάθε μήνα αναρτάται στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης WebPac στην επιλογή Λίστες χαρακτηριστικών, όπου διατηρούνται πάντα τα τρία πιο πρόσφατα τεύχη.

Σε έντυπη μορφή παρουσιάζεται πλέον ως  Επιλογή τίτλων από κάθε Δελτίο με εικόνα του εξωφύλλου, πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία και στοιχεία ταξιθέτησης κάθε βιβλίου που περιέχεται σε αυτό.


Βιβλιογραφικό δελτίο: Επιλογές



Βιβλιογραφικό δελτίο


 Content Editor ‭[2]‬

Βιβλιογραφία

Τριμηνιαία έκδοση που συγκεντρώνει βιβλιογραφικές αναφορές από την έντυπη και την ηλεκτρονική συλλογή της Βιβλιοθήκης, κάθε φορά σε σχέση με ένα θέμα από με την οικονομική, χρηματοοικονομική και τραπεζική επικαιρότητα. Με την έκδοση αυτή επιδιώκεται η δημιουργία θεματικών εργαλείων ως έτοιμων πηγών που θα βοηθήσουν τον ερευνητή και τον ενδιαφερόμενο για το θέμα που πραγματεύεται κάθε τεύχος.

Από το τεύχος 44/Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2017 η έκδοση είναι δίγλωσση.

Δείτε εδώ το πλήρες αρχείο.


Βιβλιογραφία


 Content Editor ‭[3]‬

Ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης

Η Ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης αναφέρεται στις κυριότερες δράσεις και εργασίες της Βιβλιοθήκης στη διάρκεια ενός έτους, αλλά και στους στόχους της για το επόμενο έτος.

Δείτε εδώ το πλήρες αρχείο.


Ετήσια έκθεση δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης


 Content Editor ‭[4]‬

Κατάλογος έντυπων εκδόσεων της Τράπεζας

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τίτλους περιοδικών εκδόσεων και μονογραφιών που έχουν δημοσιευθεί από το 1928 μέχρι σήμερα.

Κατάλογος έντυπων εκδόσεων της Τράπεζας της Ελλάδος

Ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης

2021

5-7-2021
Από την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος επαναλειτουργεί για το εξωτερικό κοινό, μετά την αναστολή λειτουργίας της εξ αιτίας της πανδημίας της Covid-19.

Η επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 13:30, μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως, το αργότερο μία ημέρα πριν την επιθυμητή ημερομηνία επίσκεψης (τηλεφωνικώς: 210-3202446, 210 3202396, 210-3202522, ή με email: library@bankofgreece.gr).

Η επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 13:30, μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως, το αργότερο μία ημέρα πριν την επιθυμητή ημερομηνία επίσκεψης (τηλεφωνικώς: 210-3202446, 210 3202396, 210-3202522, ή με email: library@bankofgreece.gr). Το κοινό δύναται να εξυπηρετείται και ηλεκτρονικά (ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, ηλεκτρονικός κατάλογος WebPAC ενοποιημένο εργαλείο αναζήτησης Summon). Κατά την επίσκεψη είναι δυνατή η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Βιβλιοθήκης, καθώς και προσωπικού φορητού υπολογιστή (χωρίς πρόσβαση στο δίκτυο της Τράπεζας).

Η επίσκεψη του κοινού στην Βιβλιοθήκη θα γίνεται σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζει η Πολιτεία ως προς τον αριθμό των εισερχομένων ατόμων, την τήρηση των αποστάσεων και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας και αντισηπτικού υγρού.

 Content Editor ‭[5]‬

2020

6-11-2020
Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας Covid 19, η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος αναστέλλει την λειτουργία της από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι νεωτέρας. Το κοινό μπορεί να διενεργεί απομακρυσμένη έρευνα μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου WebPAC και του εργαλείου ενοποιημένης αναζήτησης Summon, καθώς και να επικοινωνεί με την Βιβλιοθήκη με e-mail (library@bankofgreece.gr) ή/και τηλεφωνικώς (210-3202446, 3202522, 3202396).

15-6-2020
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος επαναλειτουργεί, μετά την αναστολή λειτουργίας της για το κοινό εξ αιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Η επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 13:30, μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως (τηλεφωνικώς: 210 3202446, 210 3202396, 210 3202522 ή με email: library@bankofgreece.gr). Το κοινό μπορεί να εξυπηρετηθεί και ηλεκτρονικά (ιστοσελίδα, WebPAC, Summon, ενώ είναι δυνατή η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Βιβλιοθήκης, καθώς και προσωπικού laptop, και παράλληλα λειτουργεί ο διαδανεισμός.

Η επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 13:30, μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννοήσεως (τηλεφωνικώς: 210 3202446, 210 3202396, 210 3202522 ή με email: library@bankofgreece.gr). Το κοινό μπορεί να εξυπηρετηθεί και ηλεκτρονικά (ιστοσελίδα, WebPAC, Summon, ενώ είναι δυνατή η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών της Βιβλιοθήκης, καθώς και προσωπικού laptop, και παράλληλα λειτουργεί ο διαδανεισμός.

Η επίσκεψη του κοινού στη Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό Αρχείο και το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος θα γίνεται σύμφωνα με όλους τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζει η Πολιτεία ως προς τον αριθμό των εισερχομένων ατόμων, την τήρηση των αποστάσεων και τη χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών, που συνιστάται σε όλους τους επισκέπτες. Πριν από την είσοδο των επισκεπτών στους ανωτέρω χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού υγρού.

 Content Editor ‭[6]‬

12-3-2020
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19, αναστέλλεται η λειτουργία του Μουσείου, της Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας της Ελλάδος μέχρι νεωτέρας από τις 12 Μαρτίου 2020. Οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες συνεχίζονται κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι μέρος των εργασιών εξυπηρέτησης του κοινού μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του ιστοχώρου της Τράπεζας (https://www.bankofgreece.gr).

2019

27-8-2019
Η Τράπεζα της Ελλάδος στο 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών

Η Αθήνα φιλοξενεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο στον κόσμο συνέδριο για τον χώρο των βιβλιοθηκών και η Τράπεζα της Ελλάδος συμβάλλει ενεργά στην πραγματοποίησή του. (...)

Η Αθήνα φιλοξενεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο στον κόσμο συνέδριο για τον χώρο των βιβλιοθηκών και η Τράπεζα της Ελλάδος συμβάλλει ενεργά στην πραγματοποίησή του. Το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών (IFLA) πραγματοποιείται από τις 24 έως 30 Αυγούστου 2019 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με συμμετοχή περισσοτέρων από 3.400 συνέδρων από 140 χώρες. Θέμα του συνεδρίου είναι “Libraries: dialogue for change.” Το συνέδριο πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε μία πόλη του κόσμου.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε την Κυριακή 25 Αυγούστου με την παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους συμπροέδρους της Εθνικής Επιτροπής του Συνεδρίου, την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης Αλεξάνδρα Παπάζογλου, και τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος Φίλιππο Τσιμπόγλου. Τις εναρκτήριες ομιλίες έκαναν η πρόεδρος της IFLA Gloria Perez-Salmeron και ο γενικός γραμματέας της Gerald Leitner. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης.

Η Τράπεζα της Ελλάδος συγκαταλέγεται στους αργυρούς χορηγούς του συνεδρίου, συμβάλλοντας οικονομικά στην πραγματοποίηση της τελετής έναρξης, ενώ το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΟΕΤ) ανέλαβε τον γραφιστικό σχεδιασμό του λογοτύπου του συνεδρίου και του εγχειριδίου οδηγιών χρήσης αυτού, καθώς και τον σχεδιασμό και εκτύπωση ενός Ημερολογίου 2020, με περιγραφές και φωτογραφίες από 55 ελληνικές βιβλιοθήκες. το Ημερολόγιο προσφέρθηκε σε όλους τους συνέδρους.

Στελέχη της Βιβλιοθήκης της Τράπεζας μετείχαν από την αρχή στην οργάνωση του συνεδρίου και η υποδιευθύντρια του ΚΕΠΟΕΤ Εύα Σεμερτζάκη ήταν εκ των μελών της IFLA που είχαν την αρχική ιδέα να διεκδικήσει η Αθήνα τη διοργάνωση του συνεδρίου, έχοντας να αντιμετωπίσει διεθνή ανταγωνισμό από άλλες πόλεις. Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου (30-8-2019) η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος συμμετέχει  στο πρόγραμμα επισκέψεων σε βιβλιοθήκες, που οργανώνεται για τους συνέδρους και θα υποδεχθεί όσους επιλέξουν να την επισκεφθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συνεδρίου.

 Content Editor ‭[7]‬

6-9-2019
Επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη της Τράπεζας συνέδρων, στο πλαίσιο του 85ου IFLA World Library and Information Congress, Athens, 24-30 August 2019

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας φιλοξένησε επίσκεψη συνέδρων του 85ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών και Πληροφόρησης (IFLA World Library and Information Congress). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, από 24-30 Αυγούστου 2019. Πρόκειται για το σπουδαιότερο συνέδριο στον κόσμο των βιβλιοθηκών και πληροφόρησης. Η επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη της Τράπεζας ήταν μία από τις 33 που πραγματοποιήθηκαν σε 55 βιβλιοθήκες εντός και εκτός Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων σε βιβλιοθήκες (library visits program), του οποίου συντονίστρια ήταν η υποδιευθύντρια του ΚΕΠΟΕΤ, Εύα Σεμερτζάκη, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής του συνεδρίου. Η Local Library Visit #7 εκτός από την Βιβλιοθήκη της Τράπεζας, περιλάμβανε εκείνες της Ακαδημίας Αθηνών και του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Οι 15 σύνεδροι προέρχονταν από τις ΗΠΑ, Βέλγιο, Ουγγαρια, Ελλάδα, Ουγκάντα, Σενεγάλη, Γερμανία και Δομινικανή Δημοκρατία.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας φιλοξένησε επίσκεψη συνέδρων του 85ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Βιβλιοθηκών και Πληροφόρησης (IFLA World Library and Information Congress). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, από 24-30 Αυγούστου 2019. Πρόκειται για το σπουδαιότερο συνέδριο στον κόσμο των βιβλιοθηκών και πληροφόρησης. Η επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη της Τράπεζας ήταν μία από τις 33 που πραγματοποιήθηκαν σε 55 βιβλιοθήκες εντός και εκτός Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων σε βιβλιοθήκες (library visits program), του οποίου συντονίστρια ήταν η υποδιευθύντρια του ΚΕΠΟΕΤ, Εύα Σεμερτζάκη, ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής του συνεδρίου. Η Local Library Visit #7 εκτός από την Βιβλιοθήκη της Τράπεζας, περιλάμβανε εκείνες της Ακαδημίας Αθηνών και του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Οι 15 σύνεδροι προέρχονταν από τις ΗΠΑ, Βέλγιο, Ουγγαρια, Ελλάδα, Ουγκάντα, Σενεγάλη, Γερμανία και Δομινικανή Δημοκρατία.

Οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και άκουσαν για την ιστορία, τις υπηρεσίες που παρέχει στην Τράπεζα και στο κοινό, τον ιδιαίτερο οικονομικό χαρακτήρα της συλλογής της και τις πηγές πληροφόρησης και γνώσης που προσφέρει. Μετά από παράκληση συνέδρου προσήλθαν στην Βιβλιοθήκη οι υπάλληλοι του ΚΕΠΟΕΤ Νίκος Δουγέκος και Έφη Παναγιωτίδη, σχεδιαστές του λογοτύπου του συνεδρίου και του Ημερολογίου 2020, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 3.400 σύνεδροι από 140 χώρες.

 Content Editor ‭[8]‬

2019

17-01-2019

Ελληνική μεταποίηση: εξελίξεις, προοπτικές και προκλήσεις πολιτικής

Συγγραφείς: Α. Κουτρούλης (συντονιστής), Έ. Αθανασίου, Ν. Κανελλόπουλος, Α. Κώτση, Ι. Χολέζας. Έκδοση Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, 2017.

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

12-02-2019

Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσιάζει τις συλλογές της στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

 Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος οργανώνει θεματικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι επισκέψεις αυτές, υπό τον τίτλο «Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος: ένας οικονομικός θησαυρός», θα πραγματοποιηθούν στις 19, 21, 26 και 28 Φεβρουαρίου 2019 και κατά τις ώρες 10:30 – 11:30 και 12:30 -13:30.

Σχετικοί Σύνδεσμοι

Δελτίο Τύπου

Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος: ανάδειξη ενός οικονομικού θησαυρού μέσα από τα 90 χρόνια λειτουργίας της

Η συλλογή σπανίων βιβλίων στη Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος

Παρουσίαση σημαντικών εκδόσεων, σειρών και μοναδικών βιβλίων της Βιβλιοθήκης για την οικονομική επιστήμη

Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος: εργαλεία αναζήτησης τεκμηρίων και ηλεκτρονικές πηγές


 

2018

18-01-2018

90 χρόνια Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος: ιστορική αναφορά και μελλοντικές προκλήσεις

Η Βιβλιοθήκη διοργάνωσε ημερίδα για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή της στο Κεντρικό Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018.

Βιβλιοπαρουσιάσεις οικονομικού περιεχομένου από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) διοργανώνει βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων των μελών του με οικονομικό περιεχόμενο και με γνώμονα την προβολή του ποιοτικού οικονομικού βιβλίου και την ανάδειξή του ως πολύτιμου εργαλείου ενημέρωσης και πληροφόρησης. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις του ΔΙ.Ο.ΒΙ. εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», όπως ανακηρύχθηκε η πόλη της Αθήνας από την UNESCO με διάρκεια ενός έτους, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

25-10-2018

Πέρα από τη λιτότητα - Για μια νέα δυναμική στην ελληνική οικονομία

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

03-05-2018

Επιχειρηματικά σχήματα συνεργασίας και επικοινωνία στον τουριστικό τομέα. Βήματα για αποτελεσματικές εφαρμογές.

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

01-03-2018

ΧΡΗΜΑ. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

2017

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στις βιβλιοθήκες-μέλη του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών

Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.). Το 2017 οργανώθηκαν από το ΔΙ.Ο.ΒΙ. εκπαιδευτικές επισκέψεις στις βιβλιοθήκες-μέλη του. Οι βιβλιοθήκες που συμμετείχαν ήταν η Βιβλιοθήκη και Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, η Βιβλιοθήκη και το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. 

Β’ Κύκλος διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου για βιβλιοθήκες από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ) 

Το 2017 οργανώθηκε από το ΔΙ.Ο.ΒΙ ο Δεύτερος Κύκλος διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου για βιβλιοθήκες.

Πληροφορίες για τις διαλέξεις δείτε στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ . 

2016

Open day

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 η Βιβλιοθήκη διοργάνωσε Open Day, με σκοπό να παρουσιάσει το εύρος των συλλογών της και να πληροφορήσει για τις υπηρεσίες της, οι οποίες δεν απευθύνονται μόνο στους εργαζομένους στην Τράπεζα, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Στο πλαίσιο του Open Day πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις για το κοινό από τους βιβλιοθηκονόμους της Βιβλιοθήκης και παρουσιάστηκαν σημαντικές εκδόσεις για την οικονομική επιστήμη και την ελληνική οικονομία, πρώτες εκδόσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς και σπάνιες εκδόσεις. Παρουσιάστηκαν επίσης οι πολυάριθμες ηλεκτρονικές πηγές και οι νέες υπηρεσίες αναζήτησης, που την καθιστούν πρωτοπόρο στον τομέα αυτό.

Α’ Κύκλος διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου για βιβλιοθήκες από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.), ανταποκρινόμενο στο αίτημα για οικονομική ενημέρωση όπως διατυπώθηκε από τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα της 6ης Μαρτίου 2015, διοργάνωσε το 2016 τον Πρώτο Κύκλο διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου για βιβλιοθήκες, αποτελούμενο από δέκα (10) παρουσιάσεις.

2015

Επιστημονική ημερίδα: «Η συμβολή των οικονομικών βιβλιοθηκών στην έρευνα και στην ανάπτυξη»

Στις 6 Μαρτίου 2015 διοργανώθηκε στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος η επιστημονική ημερίδα του «Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών» (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) με τίτλο «Η συμβολή των οικονομικών βιβλιοθηκών στην έρευνα και στην ανάπτυξη». Στην ημερίδα συμμετείχαν συνολικά 231 άτομα. Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα βοηθήσουν το Δίκτυο στον προγραμματισμό των επόμενων δράσεών του.

Ο απολογισμός και τα στατιστικά της ημερίδας, καθώς και οι μαγνητοσκοπημένες παρουσιάσεις, διαφάνειες και φωτογραφίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ.

2006

Ημερίδα: «Οι Βιβλιοθήκες των Τραπεζών στην Ελλάδα: δυνατότητες συνεργασίας με άλλους φορείς»

Στις 24 Νοεμβρίου 2006 διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Οι Βιβλιοθήκες των Τραπεζών στην Ελλάδα: δυνατότητες συνεργασίας με άλλους φορείς».

Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας. Μάθετε περισσότερα
Αποδέχομαι