Συζήτηση στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος με τον καθηγητή Γεώργιο Ι. Δουκίδη και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παλαιολόγο
10/12/2019 - Δελτία Τύπου
Συνεχίζονται οι Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος με οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Γιάννη Παλαιολόγο, ο οποίος την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00 θα συνομιλήσει με τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Ι. Δουκίδη και θέμα: «Ψηφιακές τεχνολογίες και επιχειρηματική δραστηριότητα».
Ο φετινός κύκλος συζητήσεων πραγματοποιείται με αφορμή την περιοδική έκθεση «e-Πληρωμές: ένας οδικός χάρτης», που παρουσιάζει αυτή την περίοδο το Μουσείο, αλλά και την έναρξη λειτουργίας το 2019 στην Τράπεζα της Ελλάδος του Κόμβου Καινοτομίας FinTech. Εντάσσεται δε στην προσπάθεια του Μουσείου να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου σε θέματα οικονομίας και τεχνολογίας.
Η επόμενη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:00 με τον ιδρυτή και CEO του ομίλου Viva Χάρη Καρώνη και θέμα «Το Fintech και η επόμενη ημέρα στις υπηρεσίες πληρωμών».
Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της σελίδας του Μουσείου στο Facebook: https://www.facebook.com/BoGMuseum.
Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, Αμερικής 3, 102 50 Αθήνα
E-mail: museum@bankofgreece.gr
Facebook: www.facebook.com/BoGMuseum/
τηλ.: 210 320 4444
fax.: 210 320 2253
Σχετικά με τον Γεώργιο Ι. Δουκίδη
Ο Γεώργιος Ι. Δουκίδης είναι καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην ειδίκευσή του στα ευρωπαϊκά business schools και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία περισσότερα από 40 διεθνή R&D έργα με 150 και πλέον κορυφαία ΑΕΙ και διεθνείς εταιρίες. Έχει κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc και PhD) στο London School of Economics (LSE), όπου και δίδαξε τη δεκαετία του ´80. Η επιστημονική του εργασία έχει αναγνωρισθεί με διάφορα διεθνή βραβεία, όπως το European Microsoft Retail Application Development (RAD) award, European Case Study Award στην κατηγορία "Knowledge, Information and Communication Systems Management" και το European ECR award στην κατηγορία "Retail innovation with Business Analytics". Τα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης σε πάνω από 50 τοπικούς ή διεθνείς οργανισμούς/επιχειρήσεις σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης, καινοτομίας και αναδιοργάνωσης, ηλεκτρονικού επιχειρείν, επιχειρηματικής αναλυτικής και ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Έχει διατελέσει Προέδρος του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας) και τώρα είναι μέλος του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Σχετικά με τον Γιάννη Παλαιολόγο
Ο Γιάννης Παλαιολόγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης άρθρων γνώμης στην εφημερίδα Η Καθημερινή. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, από όπου έλαβε πτυχίο Πολιτικής, Φιλοσοφίας και Οικονομικών και μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης ειδικών εκδόσεων στην εφημερίδα City Press (2006-2009) και ως διευθυντής στην εφημερίδα Free Sunday (2009-2012). To 2014 εκδόθηκε το βιβλίο του The Thirteenth Labour of Hercules με θέμα την ελληνική κρίση (Portobello Books, Λονδίνο). Ακολούθησε η ελληνική έκδοση (Εκδόσεις Εστία). Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Wall Street Journal, ενώ έχει συνεισφέρει άρθρα σε άλλα διεθνή μέσα, όπως οι Financial Times και το Politico Europe, και τα περιοδικά Time και New Republic. Το 2012 ήταν ο πρώτος νικητής του ελληνικού διαγωνισμού οικονομικής δημοσιογραφίας της Citi για ρεπορτάζ του με θέμα τις διαπραγματεύσεις για το PSI. Εκπροσώπησε την Ελλάδα ως Marshall Memorial Fellow για την περίοδο 2015-2016.