EN

Πολιτική Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Τράπεζας της Ελλάδος

 Σας καλωσορίζουμε στη σελίδα του ιστοχώρου μας, όπου αναλύονται οι όροι χρήσης των λογαριασμών μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στόχος και περιεχόμενο

Η Τράπεζα της Ελλάδος (Τράπεζα) χρησιμοποιεί τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) με στόχο να ενημερώνει και να επικοινωνεί με το κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα σχετικά με τον ρόλο, τις αρμοδιότητες, τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες, τόσο της Τράπεζας, όσο και του Ευρωσυστήματος. Τα ΜΚΔ λειτουργούν συμπληρωματικά προς τους υπόλοιπους κόμβους δημόσιας πληροφόρησης, που παρέχει η Τράπεζα.

Τρόποι επικοινωνίας

Η Τράπεζα δεν δύναται να απαντάει σε μεμονωμένα σχόλια και μηνύματα χρηστών στα ΜΚΔ, εκτός και εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. Τα ΜΚΔ της Τράπεζας δεν χρησιμοποιούνται για την παροχή προσωπικής βοήθειας στους εκάστοτε χρήστες/ακολούθους.

Το κοινό, σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνίας του με την Τράπεζα, παροτρύνεται να ακολουθεί τους ακόλουθους τρόπους:

  • Συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα της Τράπεζας.
  • Κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο, στο 210 320 1111.
  • Επίσκεψη στο Κεντρικό Κατάστημα (Ελ. Βενιζέλου 21, Αθήνα, 10250) ή σε ένα Κατάστημα του Δικτύου της Τράπεζας.

Διαχείριση λογαριασμών

Τους λογαριασμούς της Τράπεζας στα ΜΚΔ χειρίζεται το αρμόδιο Τμήμα της Μονάδας Επικοινωνίας.

Αναπαραγωγή περιεχομένου

Το περιεχόμενο (κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, πίνακες κ.λπ.) που αναρτάται στα ΜΚΔ της Τράπεζας μπορεί ελεύθερα να αναπαραχθεί, υπό την προϋπόθεση αναφοράς στην πηγή.

Η αναδημοσίευση περιεχομένου (retweet, share, κ.λπ.) των ΜΚΔ της Τράπεζας ενθαρρύνεται, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αλλοίωση, τροποποίηση ή μεταβολή κατά τρόπο, που να αντιβαίνει στους σκοπούς της αρχικής  δημοσίευσης.

Στην περίπτωση χρήσης υπερσυνδέσμου που οδηγεί στο δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος, θα πρέπει να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι οι πληροφορίες ή το περιεχόμενο αυτού αποτελούν μέρος άλλης ιστοσελίδας (είτε αυτής στην οποία έχει τοποθετηθεί ο υπερσύνδεσμος είτε τρίτης). Σε αυτό το πλαίσιο, απαγορεύεται ο σύνδεσμος – πλαίσιο (framing) ή ή παρουσίαση της ιστοσελίδας της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνδυασμό με άλλες ιστοσελίδες στην ίδια οθόνη.

Περιεχόμενο τρίτων

Η Τράπεζα μπορεί, κατά περίπτωση, για λόγους ενημερωτικούς ή δημοσίου συμφέροντος, να αναρτήσει/κοινοποιήσει περιεχόμενο που έχει παραχθεί από τρίτους. Σε αυτήν την περίπτωση, η Τράπεζα περιορίζεται στο να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία της πηγής. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε τρίτες ιστοσελίδες, στις οποίες γίνεται παραπομπή, δεν εκφράζουν απαραιτήτως τις απόψεις της Τράπεζας.

Επιπλέον, η Τράπεζα δεν φέρει ευθύνη για θέσεις, σχόλια και απόψεις, που δεν αναρτώνται από την ίδια, αλλά αναρτώνται/εκφράζονται από χρήστες στις σελίδες της στα ΜΚΔ, ούτε για τυχόν αντιδράσεις, που μπορεί να προκαλούν σε τρίτους.

Κώδικας συμπεριφοράς χρηστών

Η Τράπεζα καλεί τους χρήστες να σχολιάζουν και να διατυπώνουν τις απόψεις τους στις σελίδες της στα ΜΚΔ, επιδεικνύοντας ευπρέπεια, ευγένεια και σεβασμό στον τρόπο επικοινωνίας τους, τόσο με την Τράπεζα, όσο και μεταξύ τους.

Προσβολές, απειλές, υβριστική γλώσσα ή συμπεριφορές που υπονομεύουν την αξιοπρέπεια ανθρώπων και θεσμών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τις αρχές της ελευθερίας και της ισότητας δεν θα γίνονται ανεκτές.

Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπονται: 1) προσβλητικές ή υβριστικές αναρτήσεις και σχόλια, 2) περιεχόμενο που προωθεί οποιουδήποτε είδους διακρίσεις, 3) περιεχόμενο που ενθαρρύνει τη βία και παράνομες δραστηριότητες, 4) «ευαίσθητες» πληροφορίες που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια δημόσιων συστημάτων, 5) υλικό διαφημιστικό/προωθητικό υπηρεσιών και προϊόντων, 6) πορνογραφικό περιεχόμενο, 7) υλικό που παραβιάζει τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, 8) αναρτήσεις που θίγουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων τύπου «spam», σχολίων που δεν σχετίζονται με το θέμα που δημοσιεύεται ή έχουν στόχο να διαταράξουν τη συζήτηση.

Η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει (εφόσον είναι εφικτό στην πλατφόρμα του Μέσου), οποιοδήποτε περιεχόμενο παραβιάζει τα παραπάνω. Επίσης, για όποιον χρήστη παραβιάζει τα παραπάνω, η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να καταφύγει σε προσωρινή απαγόρευση ή μόνιμο αποκλεισμό (block), καθώς και να επισημάνει τον χρήστη στους διαχειριστές της πλατφόρμας του ΜΚΔ ή και ενδεχομένως στις αρμόδιες Αρχές.

Όροι χρήσης και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Τα ΜΚΔ της Τράπεζας διέπονται από τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της εκάστοτε πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, για τους επισκέπτες των ΜΚΔ της Τράπεζας ισχύουν οι Όροι Χρήσης της επίσημης ιστοσελίδας της Τράπεζας της Ελλάδος (www.bankofgreece.gr) και η Πολιτική περί Προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Προκειμένου να διασφαλισθεί η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι χρήστες παρακαλούνται να μην αναρτούν προσωπικές πληροφορίες (π.χ. αριθμούς λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.).

Η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να επικαιροποιεί την παρούσα πολιτική χρήσης ΜΚΔ ανά πάσα στιγμή, προκειμένου αυτή να είναι σύμφωνη με τους σκοπούς των σελίδων της.

Σας ευχαριστούμε.


Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας. Μάθετε περισσότερα
Αποδέχομαι