EN

Δελτία Τύπου

  • Κοινοποίηση:

Νέα σειρά Συζητήσεων στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

11/11/2019 - Δελτία Τύπου

Μια νέα σειρά συζητήσεων οργανώνει το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή την περιοδική έκθεση «e-Πληρωμές: ένας οδικός χάρτης» που παρουσιάζει αυτή την περίοδο, αλλά και την έναρξη λειτουργίας το 2019 στην Τράπεζα της Ελλάδος του Κόμβου Καινοτομίας FinTech.

 

Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στις ψηφιακές τεχνολογίες και στο πώς μετασχηματίζουν τη Δημόσια Διοίκηση, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την οικονομία γενικότερα. Οι συζητήσεις αυτές θα έχουν οικοδεσπότη τον δημοσιογράφο Γιάννη Παλαιολόγο, οποίος θα συνομιλήσει με διακεκριμένους Έλληνες από το χώρο της πολιτικής, την ακαδημαϊκή κοινότητα και το επιχειρείν. Εντάσσονται δε στην προσπάθεια του Μουσείου να συμβάλει στην ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου σε θέματα οικονομίας και τεχνολογίας.

 

Πρώτος προσκεκλημένος στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 στις 18:00, θα είναι ο  υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με θέμα συζήτησης «Ψηφιακές τεχνολογίες και Δημόσια Διοίκηση». Κεντρικός άξονας της συζήτησης θα είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Η επόμενη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00 με τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) Γεώργιο Ι. Δουκίδη και θέμα: «Ψηφιακές τεχνολογίες και επιχειρηματική δραστηριότητα».

 

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοικτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της σελίδας του Μουσείου στο Facebook: https://www.facebook.com/BoGMuseum.

 

 

Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, Αμερικής 3, 102 50 Αθήνα

E-mail: museum@bankofgreece.gr

Facebook: www.facebook.com/BoGMuseum/

τηλ.: 210 320 4444

fax.: 210 320 2253

 

Σχετικά με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Είναι απόφοιτος του MIT (M.Sc. στην τεχνολογική πολιτική), του Harvard Kennedy School (M.A. στη δημόσια πολιτική) και του τμήματος πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων. Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως διευθυντής ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις». Από τη θέση αυτή συντόνισε σειρά ερευνητικών ομάδων, με έμφαση σε μελέτες που είχαν ως κύριο αντικείμενο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Έχει εργαστεί επίσης σε ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδος και του εξωτερικού πάνω σε αντικείμενα που έχουν σχέση με την τεχνολογική πολιτική και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας. Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

 

Σχετικά με τον Γιάννη Παλαιολόγο

Ο Γιάννης Παλαιολόγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης άρθρων γνώμης στην εφημερίδα Η Καθημερινή. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, από όπου έλαβε πτυχίο Πολιτικής, Φιλοσοφίας και Οικονομικών και μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης ειδικών εκδόσεων στην εφημερίδα City Press (2006-2009) και ως διευθυντής στην εφημερίδα Free Sunday (2009-2012). To 2014 εκδόθηκε το βιβλίο του The Thirteenth Labour of Hercules με θέμα την ελληνική κρίση (Portobello Books, Λονδίνο). Ακολούθησε η ελληνική έκδοση (Εκδόσεις Εστία). Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Wall Street Journal, ενώ έχει συνεισφέρει άρθρα σε άλλα διεθνή μέσα, όπως οι Financial Times και το Politico Europe, και τα περιοδικά Time και New Republic. Το 2012 ήταν ο πρώτος νικητής του ελληνικού διαγωνισμού οικονομικής δημοσιογραφίας της Citi για ρεπορτάζ του με θέμα τις διαπραγματεύσεις για το PSI. Εκπροσώπησε την Ελλάδα ως Marshall Memorial Fellow για την περίοδο 2015-2016.

 

Σύνδεσμοι:

 


​​ 

Εικόνες

Κυριάκος Πιερρακάκης
Φωτογραφία Γιάννη Παλαιολόγου
Αυτό το website χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας σας. Μάθετε περισσότερα
Αποδέχομαι